ماسلکار دستهای از خودروهای قدرتمند و باابهت آمریکایی هستند که تاریخ پیدایش آنها به سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ میلادی بازمیگردد. یکی از محبوبترین خودروهایی که در این سالها توسط شرکت شورولت به بازار عرضه شد، کامارو نام دارد. موفقیت چشمگیر فورد موستانگ در این سالها باعث شد تا کمپانی جنرال موتورز نیز، رویای طراحی و تولید یک کوپه قدرتمند و جذاب را در سر بپروراند. در سال ۱۹۶۷ جنرال موتورز توانست با عرضه اولین نسل از شورولت کامارو به این تصمیم خود جامعه عمل بپوشاند.
نسل اول شورولت کامارو توانست با تکیهبر پیشرانه قدرتمند و چهره جذاب خود، بهخوبی از پس سایر ماسلکارهای بازار بربیاید. تواناییهای کامارو، شرکت شورولت را بر آن داشت تا در سالهای متمادی نسلهای مختلفی از این خودرو را به بازار عرضه کند. در تاریخ دهم آگوست سال ۲۰۰۶، پنجمین نسل از شورولت کامارو در قالب یک طرح مفهومی که بر روی پلتفرم زتا (GM Zeta platform) شرکت جنرال موتورز ساخته شده بود، در معرض دید عموم قرار گرفت. سرانجام در سال ۲۰۰۹ تولید این خودرو در شهر اوشاوا (Oshawa) کانادا آغاز شد و بهعنوان مدل ۲۰۱۰ در دسترس خریداران قرار گرفت تا بتواند ادامهدهنده موفقیت نسلهای گذشته این ماسلکار باابهت باشد.
در این مقاله از سری مقالات بررسی خودرو سایت شیپور به سراغ شورولت کامارو SS نسل پنجم رفتهایم که در بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ بر روی خط تولید جنرال موتورز قرار داشت و قصد داریم این کوپه مشهور و پرطرفدار را از جنبههای مختلف همچون طراحی، مشخصات فنی، سطح امکانات و ارزش خرید مورد نقد و بررسی قرار دهیم؛ لطفا در ادامه با شیپور همراه باشید.
طراحی ظاهری و داخلی شورولت کامارو
به جرات میتوان نسل پنجم شورولت کامارو را یک انقلاب بزرگ در طراحیهای کمپانی جنرال موتورز دانست؛ زیرا نمای ظاهری این کوپه دوستداشتنی، بدون کوچکترین شباهتی با نسل قبلی خود شکلگرفته است و حتی در مقایسه با رقیب دیرینه خود یعنی فورد موستانگ نسل پنجم نیز بسیار زیباتر و جذابتر بهنظر میرسد.
این خودرو که توسط طراح کرهای معروف یعنی سانگیوپ لی (Sangyup Lee) شکل گرفته است، شباهت فراوانی به نمونه کانسپتی دارد که در نمایشگاه خودرو واشنگتون سال ۲۰۰۶، به نمایش درآمده بود. از جمله ویژگیهای اصلی طراحی ظاهری شورولت کامارو SS نسل پنجم، میتوان به کاپوت بزرگ و عضلانی، جلوپنجره متصل به چراغهای جلو و سپرهای حجیم در جلو و عقب بدنه اشاره کرد.
طراحی اسپرت و جذاب نمای ظاهری، در کابین کامارو SS نیز تکرار شده است. استفاده از تریم قرمزرنگ درون کابین مشکی-نقرهای این خودرو، در کنار نشان SS که روی صندلیها حکشده، بهخوبی نشاندهنده ذات تهاجمی و اسپرت این هیولایِ آمریکایی است. به استثنا صندلی، فرمان، دستهدنده و بخشی از رودریها اغلب نواحی کابین خودرو از پلاستیک نهچندان مرغوب ساختهشده است که برای خودرویی در رنج قیمتی ۳۰ هزار دلار چندان هم جای تعجب ندارد.
صندلیهای جلویی خودرو از ارگونومی بسیار خوبی برخوردار هستند و در مانورهای ناگهانی یا هنگام عبور از پیچهای تند بهخوبی میتوانند دربرگیرنده بدن سرنشینان باشند، اما برای سرنشینان عقب فضای چندان مناسبی در نظر گرفته نشده است و حتی افرادی با قد نسبتا کوتاه نیز در این بخش از فضای پای کافی برخوردار نخواهند بود.
آپشنها و امکانات شورولت کامارو
از نظر امکانات رفاهی نمیتوان شورولت کامارو را در زمره خودروهای پر آپشن قرار داد و این موضوع یکی از مواردی است که نهتنها در کامارو SS بلکه در اغلب ماسلکارهای آمریکای نیز بهچشم میخورد. از جمله امکانات رفاهی موجود در شورولت کامارو میتوان به تهویه مطبوع اتوماتیک، صفحهنمایش ۷ اینچی، سیستم صوتی BOSE با قابلیت پشتیبانی از Bluetooth / USB /DVD /MP3 / AUX، سیستم ناوبری، دکمههای کنترلی بر روی فرمان، صندلیهای چرمی مجهز به تنظیمات برقی، سانروف، گرمکن صندلیهای جلو، سیستم ورود و استارت بدون کلید اشاره کرد.
مشخصات فنی و ایمنی شورولت کامارو
شورولت کامارو در تمامی مدلها و تیپها توانسته است ۵ ستاره ایمنی از سازمان ایمنی ترافیک بزرگراههای ملی آمریکا که با نام NHTSA شناخته میشود، دریافت کند. از نظر تجهیزات ایمنی نیز مطمئنا نباید از یک ماسلکار که در سال ۲۰۱۲ تولید شده است، انتظار تجهیزات مدرنی همچون رادار نقطه کور، هشدار تصادف از جلو و عقب، هشدار خروج از خط یا تابلوخوان را داشت، اما میتوان تجهیزات پایهای همچون ۶ کیسه هوا، ترمز ضد قفل، کنترل کشش و کنترل پایداری را در لیست آپشنهای امنیتی شورولت کامارو SS مشاهده کرد.
از هرچه که بگذریم صدای موتور این ماسلکار پرقدرت از همهچیز خوشتر است. زیر کاپوت شورولت کامارو SS یک موتور ۸ سیلندر ۶٫۲ لیتری تنفس طبیعی مخفی شده است که از نسل موتورهای L99 جنرال موتورز است. این موتور پیشرفته که به تکنولوژی مدیریت سوخت فعال (Active Fuel Management) مجهز شده است، این امکان را در اختیار راننده قرار میدهد که در صورت عدم نیاز به حداکثر توان خروجی پیشرانه، نیمی از سیلندرهای موجود در موتور را غیرفعال کرده تا ضمن کاهش مصرف سوخت، از میزان آلایندگی و گازهای خروجی خودرو نیز کاسته شود.
این پیشرانه خوشصدا توانایی تولید ۴۰۰ اسب بخار قدرت در ۵۹۰۰ دور در دقیقه و ۵۵۶ نیوتنمتر گشتاور در ۴۳۰۰ دور در دقیقه را دارد. چنین نیروی عظیمی از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به چرخهای عقب کامارو SS هدایت میشود تا این کوپه آمریکایی بتواند طی زمانی در حدود ۴٫۸ ثانیه از حالت سکون بهسرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.
مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در حالت فعال بودن تمامی سیلندرها، معادل ۱۱٫۵ لیتر در هر صد کیلومتر عنوان شده است و بر اساس ادعای شرکت سازنده این مقدار مصرف سوخت در بزرگراهها تا حدود ۸ لیتر کاهش مییابد؛ البته مصرف سوختی که ما در عمل آن را تجربه کردیم چیزی نزدیک به ۱۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بود که مطمئنا با قیمت و وضعیت حال حاضر بنزین موجود در کشور، شاید استفاده روزمره از حداکثر قدرت این ماسلکار سیریناپذیر، چندان مقرونبهصرفه نباشد!
درمجموع باید گفت که قدرت ۴۰۰ اسب چموشی که درون موتور هشت سیلندر کامارو SS قرار دارد، باعث میشود تا با یک اشاره کوچک به پدال گاز درون صندلی خود فرو روید؛ در چنین مواقعی صدای غرش موتور در کنار شتاب خیرهکننده کامارو SS میتواند میزان آدرنالین موجود در خون سرنشینان را تا چندین برابر حالت عادی افزایش دهد.
شرایط بازار شورولت کامارو
از سال ۲۰۱۶ تاکنون ششمین نسل از شورولت کامارو نیز در بازارهای جهانی عرضه شده است و در حال رقابت با خودروهایی همچون دوج چلنجر و فورد موستانگ است. در بازار کشور ما نیز تعداد محدودی از نسل پنجم و ششم شورولت کامارو موجود است که متأسفانه تنها در مناطق آزاد قابلیت تردد دارند. اینگونه خودروها به دلیل طراحی منحصربهفرد، قدرت بالای پیشرانه و عرضه بسیار محدود محبوبیت فراوانی در میان جوانان دارند؛ البته درگذشتهای نهچندان دور شورولت کامارو، فورد موستانگ یا سایر ماسلکارهایی که در مناطق آزاد وجود داشتند از قیمت نسبتا مناسبی برخوردار بودند، اما در حال حاضر برچسب قیمتی غیرقابلباور چنین خودروهایی باعث شده است حتی در این مناطق نیز بسیاری از افراد آرزوی خریداری یا حتی سواری با این خودروهای نسبتا ارزانقیمت آمریکایی را داشته باشند.
درمجموع میتوان گفت امروزه در بازار جهانی خودرو که بهمرور ماسلکارها (Muscle car) یا پونیکارها (Pony car) بهدست فراموشی سپرده شدهاند، شورولت کامارو یکی از بهترین خودروهایی است که میتواند خاطره شیرین و هیجانانگیز این خودروهای دوستداشتنی را در دل علاقهمندان زنده نگه دارد.
منبع :
- ۹۸/۱۲/۰۵